Karl-Magnus Fredriksson till On a Boat!

Det är med stor glädje som vi kan hälsa en av Sveriges främsta barytonsångare, Karl-Magnus Fredriksson, välkommen till On a Boat Productions AB! Noomi Hedlund, General Manager på On a Boat, gläder sig mycket åt det kommande samarbetet:

Karl-Magnus är en fantastisk sångare och varm människa med osedvanligt många strängar på sina lyra. Han har etablerat sig som en av Sveriges absolut främsta sångare och är efterfrågad inom såväl operaföreställningar som romans- och orkesterkonserter. Det ska bli ett nöje att få samarbeta med och representera Karl-Magnus framöver!

Även Karl-Magnus gläder sig åt sin nya samarbetspartner:

Agenturens roll för en artists resa i sin karriär måste ledas av kunnighet, dedikation och lyhördhet för att nå rätt roller och uppdrag. Den känslan genomsyrar detta samarbete, så det är med stort förtroende och glädje jag ser fram emot att få samarbeta med On a Boat Production.

Läs mer om Karl-Magnus på denna länk samt i texten nedan.

**

Den svenske barytonsångaren Karl-Magnus Fredriksson utnämndes 2004 till Hovsångare. 2013 mottog Karl-Magnus Fredriksson medaljen Litteris et Artibus ur Hans Majestät Kung Carl XVI Gustafs hand. Han är medlem av Kungliga Musikaliska Akademien.

Sedan 1999 är han knuten till Kungliga Operan i bland annat roller som Figaro (Barberaren i Sevilla), Greven (Figaros bröllop), Marcello (La Bohème), Papageno (Trollflöjten), Den okände (Gefors Christina), Fritz/Pierrot (Die tote Stadt), titelrollen (Eugen Onegin), Greve Luna (Trubaduren), Germont (La Traviata), Absalon (Sandströms Batseba), Sharpless (Madama Butterfly), Jason (Börtz Medea) och våren 2017 Anckarström/Renato (Maskeradbalen). Han har gjort flera gästspel utomlands däribland på New National Theatre i Tokyo som Marcello (La Bohème).

Karl-Magnus Fredriksson har framträtt med dirigenter som Sir Colin Davies, Andrew Davies, Sir John Eliot Gardiner, Frans Brüggen, Alan Gilbert, Jesús López-Cobos, Sakari Oramo, Herbert Blomstedt, Leif Segerstam, Pier Giorgio Morandi, Andrew Manze och Lawrence Renes tillsammans med flera av världens förnämsta orkestrar. Han besöker regelbundet olika länder i Europa med opera- och romanskonserter, orkestersånger och sakrala verk.

Under många år hade Karl-Magnus Fredriksson ett nära samarbete med de stora svenska dirigenterna Eric Ericson och Gustaf Sjökvist, som resulterade i flera uruppföranden av nyskriven musik och en lång tradition av medverkan i såväl konserter som CD-inspelningar av bland annat J S Bachs och Händels mest kända verk. Ett 35-tal CD-inspelningar hos kända skivbolag finns i hans diskografi. Här samsas mässor, oratorier, passioner och requiem med verk av äldre och nutida svenska tonsättare, julmusik, psalmer och sånger, nordiska romanser, visor av Bellman, Taube och Adolphson, tyska lieder, orkestersånger och operett. Senast kom Songs of Life (2 CD) tillsammans med pianisten Mattias Böhm.

Karl-Magnus Fredriksson har ofta framträtt i TV och radio där han, förutom i traditionella musikprogram, medverkat i nyinspelningar av nutida musik och tidigare oinspelat material. Han arbetar ständigt med att framföra och sprida romanssången runt om i världen. Gärna genom att blanda nordiska romanser, tyska lieder, visor, franska, italienska, engelska sånger och sakral repertoar i sina konserter. Egna kompositioner och arrangemang för sång, piano och instrumentalensemble och personliga talade poetiska reflektioner är ett led i hans vilja att nå nya uttrycksformer och åhörare med sin mångfacetterade sångkonst.

Karl-Magnus Fredriksson fick sin utbildning vid Operahögskolan i Stockholm. Han studerade för professor, hovsångaren Erik Saedén, tog examen 1991 och har sedan dess aktivt arbetat som sångsolist. Dietrich-Fischer Dieskau har också varit hans lärare. Idag är Karl-Magnus Fredriksson både en efterfrågad sångare och sångpedagog som gärna håller Mästarklasser i sångteknik och interpretation. Han är även verksam som skulptör, bildkonstnär och tonsättare.

Related Posts