First review from Laleh Tour

The first reviews from the premiere of Laleh’s ”Kristaller” tour yesterday have already been published (in Swedish). Dagens Nyheter wrote:

Och Hans Ek, ja, ständigt denna Hans Ek. Som så fort det populärmusikaliska ska vävas ihop med det symfoniska står där först i ledet. För tillfället aktuell med att göra klassisk konsertmusik av såväl David Bowie som EST, men här står han alltså också och dirigerar en ensemble som sätter en både lyhörd och påhittig prägel på kvällen.

Jo, Laleh hade säkert kunnat göra det här till en magisk afton ändå. Men det är slående hur mycket orkestern betyder, hur mycket den tillför och tillåts stöpa om olika låtar. Det är nästan så att jag undrar om jag vill gå och se Laleh nästa gång hon ger sig på att turnera med ett vanligt band, efter att ha varit med om den här lyxversionen.

And Göteborgs-Posten wrote:

Dels är Laleh Pourkarim i sin hemstad och spelar för sina hemmafans på en arena med gott om plats för att breda ut sig både känslomässigt och konstnärligt, dels känns hon just hemma (i betydelsen bekväm) med sin nya maffiga, 30 personer starka stråkorkester. Ett välkommet tillskott som ofta både lyfter fram och förstärker nyanserna i Lalehs sånger. Gör dem starkare och mer sårbara på samma gång.

Faktum är att flera av låtarna på nya albumet Kristaller känns närmast som skapade för att framföras med just den här typen av grandios uppbackning.

Related Posts