Two beautiful reviews of Hans Ek’s Bowie

Yesterday, Hans Ek performed his praised ”Bowie in Berlin” concert together with the Norrköping Symphony Orchestra and soloists Magnus Carlson, Jennie Abrahamson and Moto Boy.

Several newspapers attended the concert and loved what they heard. Here are some of the reviews (in Swedish):

Eskilstuna-Kuriren:

När dirigenten Hans Ek skapade konserten var det med ambitionen att föra in Bowies musik, och då särskilt den avantgardistiska Berlintrilogin” i konstmuskens sfär, där den kan få ett liv, tolkas och utvecklas i stället för att bara bli nostalgi och framföras live av tribute-artister.

Det är ett klockrent tilltag. Att Hans Ek inte enbart byggt konserten på låtar från de tre albumen utan även tagit in flera låtskrivare och Bowielåtar som passar in, är en styrka. Konserten blir ett bygge, sten för sten, och bäst blir det när vi kommer längre fram, till Bowies senare verk. Titellåten från ”Blackstar” (2016) är ett av kvällens allra starkaste nummer, med de tre lysande sångsolisterna och manskör.

Norrköpings Tidningar:

I konsertens andra halva förvandlar symfoniorkestern ett par udda låtar från ”Lodger” till något större än de någonsin varit. Jennie Abrahamsson, som hänfört redan med ”Some are”, och Moto Boy kommer loss i makalöst medryckande ”African nightflight”

Sammantaget är det ändå en sensationellt bra konsert. Avslutande ”Blackstar”, från Bowies sista album, blir ett vackert rekviem över den saknade stjärnan. Då önskar jag bara att ytterligare en låt funnits på programmet: ”Where are we now” från 2013 där Bowie återvänder till Berlin i texten. Och efter stående ovationer blir faktiskt just den låten kvällens sista och bästa stycke, med en leende Magnus Carlson i huvudrollen som avslappnad crooner.

Read full reviews on these links:

Norrköpings Tidningar – ”Sensationell hyllning till Bowie”

Eskilstuna-Kuriren – ”Ett fortsatt liv för Bowies musik”

Related Posts