Made by Björk till Malmö och Örebro, hösten 2016

Nu är det klart att Hans Ek, tillsammans med solisterna Edda Magnason, MotoBoy och Jenny Wilson, kommer att besöka Malmö Live och Örebro Konserthus i höst för att framföra det hyllade konsertkonceptet ”Made by Björk”. Konserten framfördes första gången på Norrlandsoperan under hösten 2015, och sedan ytterligare två gånger i Berwaldhallen i november 2015.

Gregor Zubicky, konstnärliga ledare för Svenska Kammarorkestern i Örebro, är mycket glad över samarbetet, och ser fram emot att arbeta ännu mer med Hans Ek i framtiden:

Hans lärde känna Björk i samband med att hon fick Polarpriset och fick då hennes tillstånd att göra detta, berättar Gregor Zubicky som ser fram mot fler samarbeten med Hans Ek. Ett liknande projekt, med musik av tyska elektronicagruppen Kraftwerk, är redan på gång.
– Jag tycker att det är intressant med gränsöverskridande, att se vad som finns gemensamt och utveckla nya former, säger han.

Även Karin Karlsson, programchef för Malmö Live, besökte en av konserterna i Berwaldhallen och ser nu fram emot höstens konsert i Malmö:

- För mig blev det en väldigt stark konstnärlig upplevelse. Hans Ek som dirigent och arrangör har lyckats ge musiken fler dimensioner. Sen är det tre fantastiska sångare som lät musiken vara i första rummet och Edda Magnason sjöng på isländska. Jag har kämpat för att få hit dem, säger Karin Karlsson.

Både Nerikes Allehanda och Sydsvenskan lyfter fram konserterna som några av höstens absoluta höjdpunkter hos respektive orkester, läs gärna mer på länkarna nedan:

http://na.se/kulturnoje/musik/1.3780312-edda-sjunger-bjork-med-svenska-kammarorkestern

http://blogg.sydsvenskan.se/dygnetrunt/2016/04/22/popstjarnor-hyllar-sangerskan-bjork-i-malmo/

Related Posts