Sopranen Åsa Jäger till On a Boat!

Det är med stor glädje som vi kan hälsa sopranen Åsa Jäger välkommen till On a Boat Productions AB!

Åsa Jäger en av de nya och starkt lysande stjärnorna på den svenska sångarhimlen, och vi är väldigt glada över det nya samarbetet.

Åsa Jäger har en makalös röst och en scenpersonlighet som vi direkt blev berörda av. Få kan sjunga Wagner och Puccini såsom Åsa, och vi ser mycket fram emot att få samarbeta med henne och vara en del av hennes kommande karriär och utveckling. Åsa har förutsättningarna att bli en av våra riktigt stora sopraner; hennes musikalitet, fantastiska röst, integritet och värme gör henne till en artist vi är stolta över att få representera,

säger Noomi Hedlund, General Manager på On a Boat Productions.

Även Åsa ser fram emot det nyligen inledda samarbetet:

Jag är mycket glad över samarbetet, och älskar den respekt och värme jag och mitt konstnärskap har bemötts med. Jag ser fram emot att utvecklas som artist och konstnär tillsammans med On a Boat!

**

Åsa Jäger är en ung dramatisk sopran, baserad i Stockholm men född och uppvuxen i Holmsund utanför Umeå. Hon studerade vid Operahögskolan i Stockholm och tog examen med högsta betyg i juni 2015.

Under sin tid vid Operahögskolan sjöng Åsa roller som Donna Elvira i Mozarts Don Giovanni, Sieglinde i Wagners Valkyrian, Desdemona i Verdis Otello och Tosca i Puccinis opera med samma namn. I sin slutproduktion på Operahögskolan, sjöng Åsa rollen som Ava i Andreas Halléns opera Waldemarskatten.

Åsa har fått flera prestigefyllda utmärkelser, bland annat Anders Walls Girestastipendium och Svenska Wagnersällskapets Bayreuthstipendium 2015. Samma år deltog Åsa, som enda svensk, i den internationella sångtävlingen för Wagnerröster (Wagnerstimmen). Av fler än 100 sökande, hon var en av 17 som kvalificerade sig till semifinalen.

Åsa har en stor repertoar av svenska romanser och tyska Lieder, inklusive Strauss Vier letzte Lieder och Wagners Wesendonck-Lieder. Hon uppträder regelbundet och i nära samarbete med olika pianister.

Åsa röst har en mörk klang, ett exceptionellt mellanregister och en skimrande höjd som tar hela rummet i besittning. Kännetecknande för Åsas scenpersona är hennes strävan efter total ärlighet i uttrycket. Det underliggande förhållandet mellan karaktären, artisten, musiken och psykologin är vad som motiverar Åsa i hennes dagliga arbete och hon är alltid angelägen om att utforska dessa perspektiv ytterligare.

I juni 2016 var hon en av finalisterna i Wilhelm Stenhammar International Music Competition, och framträdde då tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester.

Vid frågor, kontakta gärna:

Noomi Hedlund
General Manager

Tfn: 070-456 69 57
Mail: noomi@onaboat.se

Related Posts