Swedish Shuffle

Biography

SWEDISH SHUFFLE – HAPPY DAYS ARE HERE AGAIN!

Gruppen ”Swedish Shuffle” består av sångerskan Jeanette Köhn och sångarna/dansarna Rennie Mirro och Karl Dyall. Tillsammans med instrumentalgruppen Trio X ger de den bejublade föreställningen ”Happy days are here again!”

Sedan starten på Capri sommaren 2017 har de framträtt med föreställningen i bl. a. Vara konserthus, på Oscarsteatern i Stockholm, i Uppsala, Piteå, Luleå och Östersunds konserthus samt vid Stockholm Waterprize i Blå Hallen. Vid de kommande Trettondagskonserterna på Norrlandsoperan 2019 debuterar ”Swedish Shuffle” med sina nya arrangemang för symfoniorkester.

Show, drömmar, dans och allvar vävs samman i en härligt dansant och exklusiv föreställning där musiken spänner från barockens tidevarv via Swe-Danes, Povel Ramel och Fred Astaire – till Broadway!

Rennie Mirro

Skådespelaren, dansaren och musikalartisten Rennie var under många år en del av den Kungliga Operabaletten och har gjort stjärnroller i flera musikaler. Han gör stor succé i huvudrollen som Gabey i musikalen On the town, Spira under hösten 2018. Rennie är en av de konstnärliga ledarna och eldsjälarna bakom utomhusteatern Teatern under bron på Södermalm i Stockholm och gjorde där huvudrollen i pjäsen Vapenvila 2016. Han har tilldelats Guldmasken för rollen som Danny i Grease och den manliga huvudrollen i Singin’ in the Rain.

På senare år har han tillsammans med Karl Dyall haft stora framgångar med From Sammy with love, som bland annat spelades på legendariska Apollo Theatre i Harlem, New York.

Karl Dyall

Karl är sångaren, skådespelaren, dansaren och koreografen som är ett av den svenska underhållningsbranschens främsta namn sen drygt 30 år tillbaka. Han gör stor succé i huvudrollen som Ozzie i musikalen On the town, Spira under hösten 2018. Han blev svensk mästare i Breakdance 1984, grundade dansgruppen Bounce och är en av nyckelfigurerna bakom streetdansens framväxt i Sverige. Karl medverkade också i TV-serien Rederiet och Othello på Stockholms Stadsteater.

Karl tilldelades Guldmasken för sin roll i Fame på Chinateatern i Stockholm och hyllades för sin medverkan i Singin’ in the rain på Oscarsteatern. På senare år har han tillsammans med Rennie Mirro haft stora framgångar med From Sammy with love, som bland annat spelades på legendariska Apollo Theatre i Harlem, New York.

Jeanette Köhn

Jeanette Köhn är en av Sveriges mest mångsidiga sopraner. Hon är sedan länge en etablerad konsert-och operasångerska med engagemang världen över. Förutom huvudroller i bl. a. Così fan Tutte, Trollflöjten och Euridice vid Drottningholms Slottsteater, är Jeanette även hyllad för sina insatser i musikalerna Les Misérables, Cyrano,  A little night music, samt i Povel Ramels revyer ”Knäpp igen” och ”Kolla Klotet”.  Jeanette tilldelades Guldmasken för sin rolltolkning av Roxanne i musikalen Cyrano på Oscarsteatern i Stockholm. Hon har även tilldelats de prestigefyllda Jenny Lind- och Christina Nilssonstipendierna, samt Stockholms Stads Kulturstipendium.

Jeanette är även en flitigt anlitad solist vid de allra högtidligaste av tillfällen. Jeanette var bl.a. solist vid det Kungliga bröllopet mellan H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling. Hon har även medverkat på Nobelprisbanketten, Astrid Lindgrens begravning,  samt vid Kung Carl XVI Gustavs 60-årsfirande i Rikssalen.

Förutom mångfaldiga TV- och radioinspelningar medverkar Jeanette som solist på ett fyrtiotal CD-inspelningar, bl. a. kritikerrosade ”New eyes on Baroque” och ”Christmas with my friends” i sex volymer.

Trio X

Trio X är en av Sveriges främsta improvisationsgrupper. Trions särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många genrer. Lennart Simonsson, Per V. Johansson och Joakim Ekberg påbörjade sitt samarbete 2002 och har sedan dess spelat in flera skivor, samarbetat med flera välkända artister, turnerat i Sverige och även utomlands.

Trio X är en mångsidig ensemble och som inom länsmusiken arbetar med många olika projekt. Spelningar på jazzklubbar, konserthus och stora festivaler varvas med konserter i klassrum och inom vård och omsorg. Musikerna fungerar även som inspirationskälla och lärare till amatörgrupper. Trion har ett flertal uppskattade produktioner riktade till barn och ungdomar och har haft ett flerårigt samarbete med kompostören Per Egland inom skapande skola.

Bland Trio X många samarbetspartners kan nämnas Svante Henryson, Bengan Janson, Meta Ros, LaGaylia, Mikael Samuelson, Claes Janson och Jojje Wadenius. Trion samarbetar även med körer såsom Orphei Drängar i populära Caprice. Och orkestrar som Uppsala Kammarorkester och Kungl. Filharmoniska Orkestern. Vid ett flertal tillfällen har trion turnerat i Estland med den estniske stjärnsaxofonisten Lembit Saarsalu. 2012 bjöds de in till internationell jazzfestival i Kursk.

Trio X består av följande musiker:
Lennart Simonsson, piano
Per V Johansson, bas
Joakim Ekberg, trummor

 

En helgjuten glädjebomb av den typ man sällan får uppleva i dag.
Konceptet är klockrent.
Uppbackade av magnifika Trio X har sångerskan Jeanette Köhn och sång- och dansmännen Karl Dyall och Rennie Mirro ett succékoncept i sin hand.
Det här är lysande underhållning.

Anders Sandlund, Pite-Tidningen

 

En Show som kittlar dödsskönt i kistan!
Tidlös underhållning när den är som bäst.
En hyllning till sången, musiken och dansen, men kanske allra främst en hyllning till livet och livsglädjen.

Johan E Skoglund, NSD

Efter en rad bejublade föreställningar runtom i Sverige var det i onsdags dags att framträda i Uppsala.
Sista ordinarie nummer var ett pot-pourri på amerikanska låtar med texter med dansanknytning, lekfullt gestaltade i sång och dans av de tre tillsammans.
Temperaturen höjdes ytterligare i några glänsande sång- och dansnummer.

Per A F Åberg, Uppsala Nya Tidning

Läs gärna mer om Swedish Shuffle på deras hemsida.